Dat bewoners de buurt maken, blijkt uit de betrokkenheid van de inwoners van de Leonardusbuurt. Zo maait een betrokken bewoner het gras bij ’t Huukske en schilderde Rick Goevaers de deuren van het buurthuis. “Ik kom al jaren in ’t Huukske, ik volg de glas-in-loodcursus. Het is voor mij echt een fijne plek”, zegt Rick Goevaers.

Bedankje schilderwerkEen tijdje geleden vroeg Anne Caris, een betrokken en actieve buurtbewoner, of Rick een kapstokje wilde schilderen. “Ik werk graag met mijn handen, dus dat heb ik met plezier gedaan. In die periode werden er twee prachtige foto’s geplaatst aan de buitenzijde van ’t Huukske. Ik vond dat de deuren niet achter konden blijven!” Dus ging Rick Goevaers, die werkt bij de Atlant Groep, naar zijn werkgever en informeerde of hij een pot verf mocht meenemen voor de werkzaamheden bij ’t Huukske. “Dat was prima en nu zit alles weer goed in de verf.”

Judith Wissink bedankt Rick Goevaers namens woningbouwvereniging Volksbelang met een taart. “We vinden het heel mooi om te zien dat bewoners zich zo actief inzetten. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”