2018

Honoriusstraat en omgeving

In  2018 zijn 21 woningen uit Honoriusstraat e.o. (5e fase) aangepakt. Deze woningen zijn hetzelfde aangepast als in de vorige fases.

De woningen in de Mgr. Noijenstraat e.o. (24 woningen) worden in2018 niet meer aangepakt. Dit heeft te maken met een onderzoek naar de grondkwaliteit onder die woningen. Er is gezien dat onder deze woningen een oude dijk of weg ligt, waardoor nader onderzoek moet worden uitgevoerd. Het onderzoek moet uitwijzen of het groot onderhoud op dezelfde manier uitgevoerd kan worden als bij de eerder aangepakte woningen. De bewoners in dit gebied zijn allemaal bezocht door medewerkers van Volksbelang . Zodra er meer duidelijk is worden de bewoners opnieuw bezocht.

2017

Mgr. Noijenstraat en omgeving

In 2017 is de 4e fase van het groot onderhoud uitgevoerd. Woningen aan de Mgr. Noijenstraat, B. Herincxstraat en Van Hoofstraat zijn  onder handen genomen, in het totaal 38 woningen.

Ook bij deze woningen zijn de buitengevels grondig aangepakt. Alle woningen hebben nieuwe kozijnen en een nieuwe voor- en achterdeur. Volksbelang heeft extra isolerende maatregelen getroffen. Hierdoor hebben de huurders weer een goed opgeknapte en energiezuinige woning, waarin zij nog jaren goed en met veel plezier kunnen wonen!

2016

Mgr. Swinkelsstraat en omgeving

onderhoud-mgr-noijenstraatIn 2016 is er groot onderhoud aan de woningen in de Mgr. Swinkelsstraat en omgeving uitgevoerd. In dit plan worden door Volksbelang 62 woningen aangepakt, ook 3 eigenaren uit de Mgr. Swinkelsstraat hebben hun woningen aan laten pakken. De woningen zien er erg mooi uit en voldoend weer aan de eisen van deze tijd.

“Door het groot onderhoud, ken ik mijn buren nu beter. We zijn écht samen opgetrokken.” Aldus Annie Beeren. Voordat de woningen aangepakt werden, kregen Annie en haar buurtbewoners bezoek van Elske en Wout van Volksbelang. Ook heeft ze tijdens het groot onderhoud volop contact gehad met BOTS Bouwgroep. Tijdens de dagen dat de temperatuur hoog opliep, kwamen de medewerkers bij haar thuis iets drinken.

2015

Jan van der Spekstraat

Resultaat Jan van der Spekstraat.

In 2015 heeft Volksbelang groot onderhoud uitgevoerd aan de woningen in de Jan van der Spekstraat en Uithoornseweg 26 en 28.

Het oog wil ook wat, daarom zijn naast de energiebesparende maatregelen ook de buitengevels aangepakt. Een grondige gevelreiniging, gerepareerd metselwerk, een moderne nieuwe voordeur en andere maatregelen geven de woningen een compleet nieuwe uitstraling. Het ziet er mooi uit, vinden de bewoners van de woningen. “Het lijkt wel een koophuis”, zie zelfs een van de huurders. Er staan trouwens ook koopwoningen tussen, en het mooie is dat de eigenaren van twee koopwoningen in deze straat ook mee hebben gedaan aan het onderhoudsproject. De straat staat er weer mooi bij!

 

Jan Stevensstraat

IMG_0538Ook in de Jan Stevensstraat heeft Volksbelang in 2015 groot onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

13 woningen in de Jan Stevensstraat zijn in de zomer van 2015 opgeknapt. Ook bij deze woningen zijn de buitengevels grondig aangepakt. Alle woningen hebben nieuwe kozijnen en een nieuwe voor- en achterdeur. Volksbelang heeft extra isolerende maatregelen getroffen. Hierdoor hebben de huurders weer een goed opgeknapte en energiezuinige woning, waarin zij nog jaren goed en met veel plezier kunnen wonen!

 

De huurders van de opgeknapte woningen zijn erg tevreden over het resultaat!