Nieuwe vensterbanken, een blinkende voordeur (mét veiligheidsslot) en fonkelnieuw voegwerk. De woningen in de Jan van der Spekstraat en Jan Stevensstraat in de Leonardusbuurt in Helmond zien er weer uit als nieuw. Dit groot onderhoud is afgelopen week door Volksbelang afgesloten met een gezellige buurtlunch voor bewoners, de aannemer en de woningbouwvereniging. Wethouder Nathalie van der Zanden at een broodje mee.

Lange tafels, lekkere broodjes, gezellige gesprekken en een zonnige dag. Alle ingrediënten voor een gezellige straatlunch waren afgelopen week aanwezig. Met op de achtergrond natuurlijk de opgeknapte woningen van de Jan van der Spekstraat. De buurtbewoners zijn positief over hun ‘nieuwe’ woningen. Woningbouwvereniging Volksbelang is te spreken over het resultaat. Dat is belangrijk, want na de zomervakantie start de voorbereiding voor de volgende fase alweer.

Positief “We willen deze periode graag positief afsluiten”, vertelt Judith Wissink van Volksbelang. “En dat is zeker gelukt met deze gezellige lunch! Natuurlijk hebben mensen last van het groot onderhoud, maar ik hoor vooral positieve geluiden over het resultaat. Dat is natuurlijk fijn om te horen!”

Het volgende project staat alweer voor de deur. Het gaat om het onderhoud van de hele Mgr. Swinkelsstraat en de Beukeliusstraat. Ook (een deel van) de Jan Stevensstraat en de mgr. Noyenstraat komen aan bod. Een architectenbureau  is al bezig met de eerste stappen. In het najaar worden de bewoners persoonlijk bezocht, waarna in het voorjaar van 2016 met de werkzaamheden kan worden begonnen.

Renovatieproject Leonardus De Leonardusbuurt is in beweging. Gemeente Helmond en Volksbelang slaan hiervoor de handen ineen. De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare ruimte, Volksbelang pakt een groot deel van de woningen aan door middel van groot onderhoud. Wissink: “De Leonardusbuurt is een buurt waar een inhaalslag te maken is. Meer groen, meer voorzieningen  en woningen die aan de eisen van vandaag de dag voldoen. Die inhaalslag zijn we nu volop aan het maken. In de Jan van der Spekstraat en Jan Stevensstraat zien we dat we snel veel resultaat kunnen boeken en dat bewoners de werkzaamheden op prijs stellen. Dat geeft energie voor de volgende projecten.”

janvandespekstraat 02-07-2015 (3) janvandespekstraat 02-07-2015 (12) IMG_0587 IMG_0589