Het is zover, Joke Smeulders en Corry Smolders ronden hun buurtkunstproject Vliegertapijt in de Leonardusbuurt af. Met veel plezier hebben zij met de bewoners in de wijk gewerkt. Zij kijken terug op een mooie, inspirerende periode. Corry: “De bewoners zijn als het ware familie van ons geworden. We hebben heel veel gedeeld en bereikt.” Met de Week van Vliegertapijt ronden Joke en Corry het project af door het met heel Helmond te delen en te vieren.

Drie jaar lang hebben Joke en Corry met de bewoners van de Leonardusbuurt gewerkt aan buurtkunstproject Vliegertapijt. Pionieren om mensen uit te dagen hun buurt in een ander perspectief te zien. Samen met de bewoners hebben zij diverse projecten opgestart waardoor de Leonardusbuurt als het ware opgetild werd, als een vliegend tapijt.

Tuinieren Bij de Populieren, MKids, schorten maken, vrouwen bouwen en Koningsspelen zijn zomaar een paar van die activiteiten die de wijk verlevendigd hebben.

Het eindresultaat van het buurtkunstproject is het Pratendhuis, een vooruitstrevend concept voor een nieuwe buurtkern in de Leonardusbuurt. Een uitdaging om mee aan de slag te gaan. De plannen zijn onlangs door Joke, Corry en een groep bewoners gepresenteerd aan de heel enthousiaste gedeputeerde Henri Swinkels in het Provinciehuis.

Naar aanleiding van de Week van Vliegertapijt is er een nieuwsbrief  uitgebracht.

Activiteiten Week van Vliegertapijt:

Maandag 3 april
11.00 -17.00 uur  Terras met koffie op het Willem Beringsplein
17.00 uur              Gezamenlijke maaltijd

Dinsdag 4 april
10.00 uur              Film kijken en aardappeleten met de Beweegtuin
14.00 uur              Stof tot praten
20.00 uur             Radio Helmond

Woensdag 5 april
10.00 uur              In gesprek met Volksbelang
11.00 uur               Talenten achter de voordeur
14.00 – 16.00 uur Workshop voor kinderen

Donderdag 6 april
15.00 – 19.30 uur DAB café in de Cacaofabriek

Kijk voor meer informatie ook op www.vliegertapijt.nl.