Wie onlangs nog bij buurthuis ’t Huukske is geweest, heeft haar misschien wel  bezig gezien, streetart-kunstenares Stella uit Cyprus. Astraki Strikes, zoals ze  zichzelf noemt, heeft een zogeheten mural gemaakt, een levensgroot kunstwerk  op een kale muur van een woning aan de Jan Stevensstraat.

In Helmond zijn steeds meer muurschilderingen te vinden. Bijvoorbeeld bij de bibliotheek, bij Loods20 en langs de Traversebrug in het centrum van Helmond. In de Leonardusbuurt was nog geen mural te vinden. Maar nu heeft dus ook deze buurt zo’n kleurrijk kunstwerk.

Lente en voortuinen

Stella liet zich daarbij inspireren door de Leonardusbuurt. Stella verbleef in het voorjaar van 2019 twee weken in de Leonardusbuurt om inspiratie op te doen. En die vond ze! De Cypriotische vertelt dat de lente haar veel ideeën gaf, evenals de voortuinen.  Ze wil dat buurtbewoners door het kunstwerk uitgedaagd worden om naar buiten te komen en elkaar te ontmoeten.

Landgoed Leonardus
Dit kunstwerk maakt onderdeel uit van het project Landgoed Leonardus. Kunstenares Corry Smolders nodigt kunstenaars uit verschillende landen uit voor een verblijf in Helmond. Daar doen ze inspiratie op en gaan ze aan de slag. De bewoonster van de woning waarop de mural geschilderd is, heeft het ontwerp van tevoren gezien en goedgekeurd.