Afgelopen vrijdag 11 november 2016 heeft Volksbelang 20 nieuwe woningen in de Leonardusbuurt opgeleverd. 18 woningen zijn gelegen in de nieuwe straat Hendrik van Ekerstraat en 2 woningen sluiten aan op de bestaande bouw in de Jan Stevensstraat.

Alle nieuwe huurders waren samen met de samenwerkingsparnters en de familie van Ekert uitgenodigd in ’t Huukske. Voorzitter van Volksbelang, Sacha van Lierop, heette iedereen welkom en vertelde dat nog geen 10 maanden geleden de bouw officieel is gestart.  Bij de feestelijke bijeenkomst van de startbouw heeft Volksbelang samen met het vliegertaptijt en de kinderen uit de Leonardusbuurt een bouwoffer gebracht. Het vliegertapijt was tot dit idee gekomen omdat op deze locatie een Romeinse begraafplaats uit de derde eeuw is ontdekt. Het bouwoffer ligt nu onder één van de nieuwe woningen en mogelijk wordt deze over een paar honderd jaar, of misschien nog wel later, opgegraven bij nieuwe planontwikkelingen.

Wethouder Frans Stienen vertelde meer over het tot stand komen van de nieuwe straatnaam: Hendrik van Ekertstraat. De heer Van Ekert was voormalig wethouder van sociale zaken in de gemeente Helmond.

De middag werd opgeleukt door tonprater Jan Strik, die zich voordeed als nieuwe huurder van de Hendrik van Ekertstraat.

Nadat de nieuwe huurders de sleutels en een mooie bos bloemen in ontvangst hebben genomen is de straat officieel geopend door de familie van Ekert zelf. Na afloop is er gezamenlijk nog getoost op dit succesvolle project!

hendrik-van-ekertstraat-11-11-2016-8

hendrik-van-ekertstraat-11-11-2016-44

Fotos; CoFoto Mario Coolen

hendrik-van-ekertstraat-11-11-2016-36hendrik-van-ekertstraat-11-11-2016-43