In onze stad ervaren mensen soms een gevoel van onveiligheid; men hoort vertellen over en/of komt in aanraking met (kleine) criminaliteit, inbraken, geweld en overlast. De anonimiteit van veel buurten en wijken kan het gevoel van onveiligheid versterken. In Helmond is te zien dat buurtpreventie hierop een antwoord kan zijn. Buurtpreventieteams organiseren allerlei activiteiten in de buurt, om het gevoel van veiligheid en saamhorigheid te versterken.

Website buurtpreventie HelmondIn de Leonardusbuurt is buurtpreventie Leonardus actief. Zij hebben nu samen met alle Helmondse buurtpreventieteams de beschikking over een nieuwe website, waar u veel informatie kunt vinden. Zo is op de homepage al duidelijk welke buurtpreventies actief zijn in de diverse Helmondse wijken.  Ook vindt u contactgegevens en aanspreekpunten.  Handige links zijn geplaatst en u kunt eenvoudig een melding plaatsen of een vraag stellen. Neem snel een kijkje op de nieuwe website: www.buurtpreventiehelmond.nl

Twitter
Buurtpreventie Helmond is ook actief op twitter: @BuurtprvHelmond. Via dit twitteraccount wordt dagelijks relevante informatie gedeeld.

Tip: volg dit twitteraccount zodat u op de hoogte blijft. U maakt bovendien kans op een leuke prijs: onder de nieuwe volgers van @BuurtprvHelmond wordt op 15 maart een brandblusdeken en een rookmelder verloot.

Buurtpreventie Leonardus heeft een facebook account: www.facebook.com/BPLeonardus


Samen maken we de buurt veiliger!

De website is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Helmond en het wijkfonds van Rabobank Helmond.