In 2015 is Volksbelang gestart met het groot onderhoud in de Leonardusbuurt. Tot nu toe zijn ruim 200 woningen klaar.  Helaas konden wij in 2018 aan een aantal woningen geen groot onderhoud uitvoeren omdat de kwaliteit van de grond onder de woningen is verslechterd. Daarbij kwam ook nog het bericht dat in de toekomst alle woningen in Nederland gasloos gemaakt moeten worden, dit brengt veel kosten met zich mee en daarnaast zien we ook de bouwkosten stijgen.

 

Nadat dit bekend werd zijn we meteen gestart met een onderzoek. De bewoners uit dit gebied zijn door ons persoonlijk geïnformeerd. Het onderzoek hebben we uitgebreid naar alle woningen die nog op de planning staan voor het groot onderhoud.

 

Nieuwe aanpak: samenwerking

Bovenstaande ontwikkelingen vragen om een nieuwe aanpak. Een nieuwe aanpak die Volksbelang niet alleen kan uitvoeren. Bergopwaarts en Volksbelang willen dit graag samen oppakken. Hoe die samenwerking er precies uit komt te zien wordt komend halfjaar duidelijk.

 

Wij vinden het erg belangrijk dat bewoners ook mee denken over de nieuwe aanpak, daarom werken wij samen met een groep bewoners. Wil je hierover meer informatie en ook meedenken? Neem dan contact met ons op.

 

Wat betekent dat voor mij?

Woon jij in een woning die al klaar is of niet in het plan valt? Dan verandert er niets.

 

Woon jij in een woning die nog op de planning staat voor groot onderhoud? Dan zijn we aan het onderzoeken wat de beste aanpak is: renoveren óf slopen en nieuwbouw. In 2020 gaan we aan de slag met het uitwerken van deze nieuwe aanpak.

De nieuwe aanpak zal in fases worden uitgevoerd en maximaal 8 jaar duren. Het kan dus zijn dat jouw woning later wordt aangepakt dan dat we in 2015 hebben aangegeven.

 

Vragen?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief. Daarom organiseren wij een inloopbijeenkomst op maandag 9 december a.s. van 16.00 tot 19.30 uur in Speeltuin Leonardus, Mgr. Swinkelsstraat 24. Je bent van harte welkom!

 

Contact met Volksbelang

Bij vragen en technische klachten kun je contact blijven opnemen met Volksbelang, via ons telefoonnummer 0492-538 815 of mail: info@volksbelanghelmond.nl. Je mag natuurlijk ook altijd ons kantoor bezoeken, Molenstraat 83.

 

Nieuws

Zodra we weten wat de nieuwe aanpak is of als er ander belangrijk nieuws is, dan krijg je van ons een nieuwsbrief of komen wij je bezoeken.