Speeltuin LeonardusSpeeltuin Leonardus

De Leonardusspeeltuin ligt aan de rand van de Leonardusbuurt. Deze grote speeltuin wordt door een groep vrijwilligers beheerd. In de Leonardusspeeltuin kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Ook worden in de Leonardusspeeltuin verschillende bijeenkomsten georganiseerd voor de buurtbewoners, zoals een lunch voor ouderen en ontmoetingsbijeenkomsten voor moeders waarbij zij vragen kunnen stellen over bijvoorbeeld opvoeding. De LEVgroep organiseert en begeleidt deze bijeenkomsten.

Beweegtuin
Volwassenen kunnen in de Leonardusspeeltuin onder begeleiding van een sportcoach sporten in de beweegtuin. De Beweegtuin in de Leonardusspeeltuin biedt mensen van alle leeftijden uit heel Helmond de gelegenheid om in beweging te komen in de buitenlucht. Samen met anderen en onder begeleiding van Gerard Feijen, de sportcoach. De Beweegtuin bestaat uit een serie sporttoestellen onder een overkapping waar telkens twee mensen gebruik van kunnen maken. De sportcoach geeft uitleg en instructies. Iedereen is welkom, deelname is helemaal gratis en u hoeft zich niet aan te melden. Buiten de vaste tijden kunt u ook zonder begeleiding gebruikmaken van de toestellen. De Beweegtuin is mogelijk gemaakt door de gemeente Helmond.

•    Maandag: 13.30 tot 14.30
•    Dinsdag: 10.00 tot 11.00 en 11.00 tot 12.00
•    Donderdag: 10.30 tot 11.30
•    Vrijdag: 10.00 tot 11.00 en 11.00 tot 12.00

Huiskamerproject
Op dinsdag- en donderdagochtend zijn bewoners uit de wijk Binnenstad van 10.30 tot 12.00 uur welkom in de kantine van de speeltuin. Tonny en Astrid organiseren dan spelletjesochtenden. Ze werken met terugkerende thema’s zoals de maandelijkse brunch met luxe belegde broodjes, wraps , stokbrood en allerlei andere lekkere dingen. Dit is iedere maand een groot feest en deelname kost maar €2,25, inclusief drinken en gezelligheid! Ook worden er informatieochtenden georganiseerd rondom verschillende thema’s.

Speeltuin Leonardus
Mgr. Swinkelsstraat 24
5701 XM Helmond
(0492) 53 35 40
info@speeltuinleonardus.nl
http://www.speeltuinleonardus.nl