De renovatie van de monumentale Leonardusschool tot centrum voor bewegen en gezondheid is na de bouwvak van start gegaan. Hiervoor is gisteren een sportieve en officiële starthandeling geweest met Stichting Jibb en Sportschool Maach (die allebei hun intrek nemen in het gebouw) en wethouder Stienen (Stedelijke Ontwikkeling en Sport). De gerenoveerde binnenkant van het gebouw wordt in delen opgeleverd vanaf januari 2016. Er zijn nog ruimtes te huur voor bedrijven, instellingen en verenigingen die passen binnen het thema ‘Bewegen en gezondheid’.

De verbouwde school wordt een belangrijke maatschappelijke voorziening voor de Leonardusbuurt en de directe omgeving. In het gebouw komen allerlei bedrijven en verenigingen die gericht zijn op deze vitaliteitsthema’s, zoals Jibb en Sportschool Maach. Verder zijn er onderhandelingengaande met een revalidatiecentrum en een dansschool. De verbouwde Leonardusschool heeft een aanvullende en versterkende functie voor de nabijgelegen speeltuin en gezondheidscentrum. Zo ontstaat er een buurthart in ‘de Leonardus’ dat gericht is op sociale samenhang en het verbeteren van beweging en gezondheid van de wijkbewoners; punten waar de Leonardusbuurt relatief laag op scoort.

Renovatie
Er wordt in fases gewerkt. In fase 1 vallen onder andere: het aanpassen/renovatie van de installaties, de renovatie van de buitenkant, de terreininrichting, het schilderwerk en renovaties van de ruimtes binnen (waaronder de gymzaal), kleine bouwkundige aanpassingen voor de toekomstige huurders en het vervangen van vloerbedekking. De overige aanpassingen worden uitgevoerd naarmate het resterende deel van het gebouw steeds verder verhuurd wordt.

Huren
Er is een apart vast huurtarief vastgesteld. Eén voor commerciële bedrijven en één voor maatschappelijke instanties. Deze huurprijzen voldoen aan de wettelijke eisen die de het Rijk stelt volgens de Wet Markt en Overheid. Geïnteresseerde huurders kunnen zich bij de gemeente melden, tel 14 0492.