luchtfoto2-leonardusbuurt

Verbeterplan

Volksbelang vindt het van groot belang dat huurwoningen beter geïsoleerd worden, zodat huurders een energiezuinigere woning krijgen waarin de temperatuur aangenaam is. Daarom biedt Volksbelang bewoners in de Leonardusbuurt, naast het groot onderhoud, ook energiebesparende maatregelen aan. De energiebesparende maatregelen zijn bijvoorbeeld het isoleren van het dak en de muren en het vervangen van enkel glas door isolerend glas. Tijdens de huisbezoeken krijgen bewoners alle informatie over de energiebesparende maatregelen.

Voor het verbeterplan rekent Volksbelang een huurverhoging, afhankelijk van de maatregelen. Daartegenover staat een besparing op de energielasten, die kan oplopen tot wel 40 euro per maand. Het kan bovendien zijn dat de huurverhoging door de huurtoeslag (gedeeltelijk) wordt gecompenseerd. Een wijziging op de huurprijs moet u zelf doorgeven aan de belastingdienst. De besparing is afhankelijk van het type huishouden en het stookgedrag. Op www.hoebespaarikenergie.info vindt u talloze tips om meer te besparen.

We vinden het belangrijk om huurwoningen beter te isoleren, zodat huurders een energiezuinigere woning krijgen waarin de temperatuur aangenaam is