vliegertapijt

Vliegertapijt

In het straatje Bij de populieren in de Leonardusbuurt werken Corry Smolders aan het ‘Vliegertapijt’. Dit kunstproject verbeeldt kansen, verbindt buurtbewoners en biedt perspectief. De ideeën van de kunstenaars hebben alles te maken met gewone mensen in gewone buurten.

Op ludieke wijze daagt Corry de buurtbewoners uit om verhalen, wensen en schatten te delen. Ze zet verschillende acties uit: acties met, voor en door jongeren (reporters en Millennium-kids), acties voor ontmoeting tussen de 400 alleenstaanden in de Leonardusbuurt (Leonardo di-Cabrio) en voor de vrouwen achter de 211 eenoudergezinnen in de buurt (Koninginnedroom). Daarnaast zijn er kleinere acties, zoals een opknapbeurt in de straat tijdens Burendag. Met de initiatieven en projecten wordt de Leonardusbuurt ‘opgetild’, als een vliegend tapijt. Het heet Vliegertapijt, omdat de plattegrond van de kern van de Leonardusbuurt de vorm van een vlieger heeft. Het eindresultaat dat Corry en Joke voor ogen hebben, is het ‘Pratendhuis’. Een huis dat zij met bewoners bedacht, ontwikkeld, gebouwd en gecreëerd hebben. Hoe en waar dat huis vorm krijgt, is nog niet helemaal duidelijk. Blijf op de hoogte via: www.facebook.com/vliegertapijt

Vliegertapijt wordt mede mogelijk gemaakt door: Oranjefonds, Rabobank Coöperatiefonds, Prins Bernard Cultuurfonds en Noord-Brabants Cultuurfonds, Burgemeester Jacobsfonds, de gemeente Helmond en de vereniging Wijkbeheer Binnenstad. Volksbelang draagt het project een warm hart toe en biedt ondersteuning waar mogelijk. De LEVgroep is projectpartner.

lev