Volksbelang heeft besloten de woningen in de Ruiterstraat en omgeving te slopen.

Sloopbesluit

Na een zorgvuldige overweging is besloten om deze woning te slopen. Uit onderzoek is gebleken dat de ondergrond van de woningen slecht is, dit heeft gevolgen voor de fundering. Naast de fundering zijn er ook nieuwe eisen als het gaat om isoleren en verwarmen van woningen. In de toekomst moeten alle woningen in Nederland gasloos zijn.

Dit alles heeft ons doen besluiten om over te gaan tot het slopen van deze woningen en daarvoor in de plaats nieuwbouwwoningen te bouwen die weer klaar zijn voor de toekomst.

Bewoners

Alle bewoners uit de Ruiterstraat e.o. hebben van Volksbelang vorige maand een brief ontvangen over het sloopbesluit. De bewoners worden bezocht voor meer informatie en begeleiding. I.v.m. de maatregelen die Volksbelang moet nemen rondom het Coronavirus, worden de bewoners telefonisch geïnformeerd of huisbezoeken uitgesteld.

Andere woningen in de Leonardusbuurt

Ondertussen wordt er achter de schermen bij Volksbelang en Bergopwaarts hard gewerkt om een besluit te nemen over de andere woningen in de Leonardusbuurt, daar komt in de zomer van 2020 meer duidelijkheid over.